Månedens pasient

Søte, små kattunger......

Denne gangen blir " Månedens pasient" litt annerledes, det blir ingen bilder, ingen solskinnshistorie og ingen "happy ending"

I hele mai månede har pågangen til klinikken om uønskete kattunger vært enorm, tror jeg knapt  har opplevd maken i hele min karriere som veterinær. Jeg har med tungt hjerte avlivet søte, små nøster som ingen ønsker å gi et godt hjem. 

Da jeg begynte å jobbe som veterinær i Gloppen kommune på slutten av 90 tallet var det svært få som steriliserte eller kastrerte kattene sine. Gjennom flere kampanjer og avisartikler klarte vi å spre kunnskap og informasjon om disse inngrepene som enkelt kan være med på å redusere kattebestanden  og spare små katteliv.

Og bydgdefolket fulgte opp; jeg kastrerte og sterilserte katter over en lav sko og i mange år så vi resultatene av disse kampanjene, nesten ingen kattunger ble levert på klinikken i en pappeske for å trekke sine siste pust på en veterinærbenk.

Men nå har tydeligvis ett eller annet skjedd, som sagt har jeg bare i vår avlivet flere kattunger enn jeg har gjort de siste 5årene!

Så jeg gjenntar igjen :

Ho katter bør steriliseres ved 6-7 mnd alderen, de trenger IKKE å ha et kull først!

Hankatter bør kastreres ved 6-7mnd alderen, da unngår du den stramme hannkatt pisselukten, streifing, slåsskamper og barnebidragskrav fra naboens hunnkatt!

Prisen er 875,- for hannkatt, 1500,- for hokatt. Dette inkluderer en full helsesjekk, kontroll 14d etter operasjonen, en gratis pose med kattemat og en rabattkupong på 75,- ved neste kjøp. 

Alernativt kan hokatten få P-piller. Disse skal gies en gang i uken uten opphold. Langvarig bruk av hormoner kan ha bivirkninger, så sterilisering blir uansett anbefalt på et senere tidspunkt. P-piller er på resept, denne fåes ved å ta kontakt med klinikken.

Jeg har ingen forståelse for katteeiere som sier at de vil ha et kull på katten sin for det er så koselig for ungene å ha noe å leke med i sommerferien......da får dere iallefall ta med dere ungene på avlivingen om høsten også, så får dere se hvor koselig det er!

SKJERPINGS FOLKENS !!!